Grüne Gastronomie in Dänemark

TO SUSTAINABILITY AND BEYOND

30.03.2021 - 15:00 Uhr

digital food press event

Bildquelle: VisitDenmark

Tanja Asmussen, die Handelsreferentin der königlich Dänische Botschaft ermöglicht es den Erfa-Teilnehmern an der Veranstaltung "Essen über Dänemark", Teil 2 "TO SUSTAINABILITY AND BEYOND", die von Visit Denmark und dem Danish Agriculture & Food Council veranstaltet wird, teilzunehmen

Was ist grüne Gastronomie und wie funktioniert sie?

Was sind die innovativsten Praktiken der grünen Gastronomie in Dänemark? Ist das dänische Modell des nachhaltigen Ansatzes auf europäischer und internationaler Ebene exportierbar?


Finden Sie es mit drei besonderen Gästen heraus:

René Redzepi

initiator of the Nordic Food Manifesto, has been at the head of the famous NOMA restaurant since 2003, which was nominated 4 times as the best restaurant in the world. Far beyond the impact of just two Michelin stars and the myriad of prizes and rewards received on the world stage, NOMA has imposed a progressive vision of cuisine, which is increasingly vegetal, purely territorial, freed from the strict codes of the haute cuisine offering an avant-garde fine dining, with changing menus in line with seasons. NOMA has brought to the international attention the most thorough research on fermentation processes. It is a unique restaurant in the world, a collective workshop of talents.


Christian F. Puglisi

restauranteur, chef, activist and author, and he has been behind Relæ, Manfreds, Bæst and Mirabelle, Vinikultur, Farm of Ideas and the Seed Exchange festival. He has used these restaurants and his skills as a chef and restauranteur to pursue his own curiosity on the bigger and broader connection between gastronomy and sustainability, and between culinary culture and the sublime dining experience. This approach has through the years rewarded them with international recognition, Michelin stars, organic certifications, and numerous awards for both gastronomy and sustainability. He believes that they in gastronomy have a responsibility to oppose the mass-producing, culture-less, and linear food system that has become the standard today.


Kamilla Seidler Trebbien

chef, co-owner of Restaurant Lola and Loui. She has previously worked around the world and in 2016 won the award as Latin America's best female chef when she worked at restaurant Gustu in Bolivia. Kamilla Seidler has a strong focus on creating conditions in the restaurant industry, where women feel comfortable.


Moderation: Andrea Petrini

journalist, writer, cultural editor and food curator. He collaborates with various international newspapers, including COOK.inc, Dim Dam Dom, The Healthy Times, How to Spend It, Salty Magazine, Sol. When he's not busy writing books (last published "Ana Ros 'Sun and Rain", Signature Dishes that Matter", Phaidon), to manage the programming of the "Table Co-Lab" of Silencio, the club designed by David Lynch in Paris or to curate the next edition of the European Food Summit in Ljubljana, Andrea Petrini is the Road Manager of GELINAZ! day after day and 24 hours a day.

TO SUSTAINABILITY AND BEYOND ist die zweite Veranstaltung der Reihe Essen über Dänemark , bei der Sie eingeladen sind, die dänische Gastronomie, ihre großen Protagonisten und ihre hervorragenden Produkte zu entdecken. Als Wiege neuer Trends hat Dänemark sein "Mad", Essen auf Dänisch, zu einer internationalen Referenz und zum Synonym für Innovation gemacht.

Interessiert?

Dann melden Sie sich einfach über die E-Mail: mbkl@lf.dk mit dem Stichwort ErfaFoodService-Teilnehmer an. Veranstaltungssprache ist englisch.

Hinweis!

Unsere Website ist anzeigenfrei, da wir als Netzwerk nicht in den wirtschaftlichen Wettbewerb mit Verlagen gehen. Wir möchten den Erfa-Teilnehmern auf beiden Seiten des Marktes (Angebot & Nachfrage) diesen Service, sich vorzustellen, anbieten sowie helfen sich zu finden und zu qualifizieren. Dies gerade jetzt, wo Messen und viele Termine nicht möglich sind.

Denn wir unterstützen aktiv beim: Herausforderungen lösen | Markt verstehen | Expertenwissen nutzen | Best Practice umzusetzen | Entscheider treffen.

BE PART OF IT!